zondag 30 november 2008

dinsdag 25 november 2008

zaterdag 22 november 2008

Sabine Hagedoren 21-11-2008 vrt weerbericht


vanaf 1 december- met een nieuw humorprogramma waarin kinderen gretig gebruik maken van de verborgen camera. Zeven kinderen nemen bekende en onbekende Vlamingen beet. 1 van de beetgenomen BV's is de populair weervrouw Sabine Hagedoren. Ze hebben hun hoofdkwartier in een omgebouwde bus, waar ze de gekste grappen bedenken. LOLmops is een combinatie van klassieke verborgencameragrappen en meer uitgebreide gags, waarbij echt niemand ontzien wordt. De zeven

Bartel (13) is de praatvaar van de bende: als het er op aankomt mensen een sterk verhaal op de mouw te spelden of een telefoongrap uit te halen, is hij je man.

Bas (13) is een geboren acteur; als hij je vertelt dat hij pijn heeft en naar de overkant van de straat geholpen moet worden, of dat hij je voor een schoolopdracht écht lastige vragen moet stellen, dan geloof je hem.

Jana (13) ziet er met haar krullenbol de onschuld zelve uit, maar vergis je niet: in haar schuilt een geboren actrice.

Joachim (12) is de ultieme intrigant, die zijn looks uitspeelt om mensen een oor aan te naaien.

Camille (10) en Luca (12) vormen het perfecte duo: schattig en onschuldig aan de buitenkant, maar ze hebben altijd een plan. En meestal is dat een plan waar andere mensen het slachtoffer van zijn.

Siebe (10) is de benjamin van de groep, het kleine broertje dat er uit ziet als een engeltje. Tegen wil en dank wordt hij in de vuurlinie geduwd om de hardste noten te kraken.

Enkele voorbeelden van grappen
De mee-eters: Siebe heeft honger. En wie honger heeft, moet eten. In een restaurant schuift hij stilletjes aan bij etende mensen, om rustig een frietje of patatje mee te steken. Maar hoe reageren de mensen op deze ongewenste gast?

De doos: Siebe is een kwajongen in handig compact formaat, en dat helpt als je de mensen eens goed wil laten schrikken. Door hem bijvoorbeeld in een doos te stoppen waar “gratis” op geschreven staat. Nieuwsgierigen die komen kijken, krijgen plotseling een duivel uit een doosje onder hun neus.

De auto: Bas en Joachim zijn met een auto met afstandsbediening aan het spelen, maar krijgen het ding niet in beweging. Uiteindelijk vragen ze volwassenen om hulp - kunnen zij misschien eens kijken wat er aan scheelt? Zodra die volwassene het waagt om een knopje aan te raken, ontploft het autootje met een luide knal en heel wat rook.

Volgende BV's mochten eraan geloven. In het rijtje van de gefopte BV's ontmoeten we o.a. Karolien Debecker; Peter Pype; Kristien Maes; Jan Becaus; Sabine Hagedoren; Ben Roelants en Katja Retsin .




donderdag 20 november 2008

Sabine Hagedoren 15-5-1998 VRT weerbericht

Sabine Hagedoren 15-5-1998 VRT movie weerbericht
http://rapidshare.com/files/148528293/_movies-sabine_hagedoren-15-5-1998_weer-divx68.avi



Kinderen zin laten krijgen in wetenschap en techniek… het is een van de prioriteiten van de Vlaamse regering. KaHo Sint-Lieven in Aalst draagt alvast haar steentje bij Op dinsdag 7 oktober om 10.30 u. komt de populaire weervrouw Sabine Hagendoren het gloednieuwe wetenschapspad van campus Dirk Martens openen. De kinderen van de Vrije Basisschool De Luchtballon uit Erembodegem zullen erbij zijn en samen met haar een doe- en denktocht meemaken.
Sabine Hagedoren wil het belang aantonen voor Wetenschap en Techniek in onze maatschappij. Ze opent daarom het gloednieuw wetenschapspad van KaHo Sint-Lieven Aalst. Sabine Hagedoren begeleidt er een groepje kinderen van Vrije Basisschool De Luchtballon uit Erembodegem bij de speelse proefjes van de doe- en denktocht op de campus van de hogeschool.
De kinderen gaan samen met de weervrouw en de “Technostrauten” van de fictieve planeet “Technos” op pad. Na het uitvoeren van de experimenten, waarbij kinderen zelf de handen uit de mouwen steken, willen de Technostrauten samen met de kinderen de Aarde redden.
Nadien krijgen de kinderen de kans om Sabine Hagedoren te interviewen. Ze kunnen haar onder meer vragen waarom ze voor een wetenschappelijke carrière gekozen heeft.
Rienske Defrijn van KaHo Sint-Lieven ontwikkelde het pad: "Het Wetenschapspad is ontwikkeld voor jeugdbewegingen en scholen. Kinderen ontdekken er de wondere wereld van wetenschap en technologie. De informatiepanelen zijn speels opgevat en bevatten onder andere cartoon tekeningen van Dirk Draulans en Sabine Hagedoren, peter en meter van het project”.
Annemie Vermeyen, coördinator van het project vertelt waarom de hogeschool iets ontwikkelt voor kinderen van 10 tot 14 jaar: "Op die manier hopen we al op jonge leeftijd interesse te wekken voor wetenschap en technologie. De kans op slagen in een hogeschool of universiteit neemt toe als jongeren bewust met hun keuze omgaan. We vermoeden dan ook dat door jongeren reeds op jonge leeftijd met dit studiegebied in contact te laten komen, de uiteindelijke keuze meer overwogen zal zijn en zo de slaagkans positief zal beïnvloeden. Het speelse is daarom ook een grote factor in het project. Enerzijds is bewustmaking van wat er rondom de kinderen leeft belangrijk, anderzijds brengen welvaart en vooruitgang problemen met zich mee: milieuvervuiling, uitputting van energiebronnen, ... Kinderen staan met dit project eveneens stil bij deze facetten van wetenschap en technologie”.
Op termijn wil de hogeschool ook nog een wetenschapsspeeltuin uitbouwen. Er zijn al een paar opstellingen klaar, zoals bvb.: de torens van Hanoï, tangrampuzzels, een overzetspel met balken en autobanden, een estafette met ontstoppers en een plank, een verstelbare wip, de ballonnenrace,…
Dit Wetenschapspad komt tot stand met de steun van de Vlaamse regering in het kader van het project "Moeder Natuur ontmoet vader Techno! Of is het omgekeerd?"

zaterdag 15 november 2008

donderdag 13 november 2008

Sabine Hagedoren 13-11-2008 vrt weerbericht



De 7 Hoofdzonden volgens Sabine 'Balkon-voor-de-Balkan' Hagedoren

En nu heb je fansites tot in Friesland. Sabine Hagedoren: Ja (lacht). Ongelooflijk he? Ze zijn me zelfs helemaal uit Friesland komen interviewen.

Baarden je borsten vroeger ook al zoveel opzien? Sabine Hagedoren: Misschien werd er achter mijn rug over gepraat, maar zeker niet zo flagrant als nu. Ik krijg regelmatig mails over welke bh-maat ik heb. Daar worden zelfs wedstrijden over gehouden. Waar mensen zich allemaal mee bezighouden!

Is sinds de massale appreciatie je eigen relatie met je borsten veranderd? Sabine Hagedoren: Neen, waarom? Ze zitten er al een tijdje; voor mij is er niks veranderd. Ik ga ze ook niet verstoppen of zo, als het warm is, trek ik gewoon een body aan. Nee hoor, ze zitten daar nu eenmaal, en ik ben er fier op.


maandag 10 november 2008

woensdag 5 november 2008