dinsdag 15 januari 2008

Sabine Hagedoren in XII Werken Van Rob Vanoudenhoven gaat modderworstelen(mudwrestling)

Movie Sabine Hagedoren in XII Werken Van Rob Vanoudenhoven gaat mudwrestling modder worstelen

Sabine Hagedoren worstelt met modder

Zondagavond zit Vlaanderen wellicht op het puntje van zijn zetel om te zien hoe sexy weervrouw Sabine Hagedoren het er vanaf brengt in 'De XII Werken'.

Als tegenprestatie moest de Vlaamse weervrouw van Rob Vanoudenhoven een partijtje modderworstelen.

Om de temperatuur in uw woonkamer al op peil te brengen, trommelde Phoenix twee professionele worstelwichten en vier mooie jonge dames in bikini en badpak om de dronken studenten alvast op te warmen voor het gevecht van de eeuw.

Als volleerde slijkduivels gingen ze tekeer in een zelfgemaakt modderbad om naakt te gaan mudwrestling. Modderworstelen is hot!

Weervrouw Sabine Hagedoren aan het modderworstelen in De XII Werken Van Vanoudenhoven.

De XII Werken Van Vanoudenhoven was in 1998 en 1999 een populair Vlaams televisieprogramma op de VRT.

In 12 afleveringen kreeg Rob Vanoudenhoven telkens een uitdaging tot een opdracht te horen van een uitgenodigde Bekende Vlaming.

Als Rob Vanoudenhoven de opdrachten met succes uitvoerde, diende de gast die hem uitgedaagd had, een tegenprestatie te doen.

1 van de meest legendarische en best bekeken uitzendingen van de XII werken van Rob Vanoudenhoven was, toen Rob Vanoudenhoven voor Sabine Hagedoren als tegenprestatie een partijtje mudwrestling bedacht had.

En zo dook de sexy rondborstige Vlaamse babe en weervrouw Sabine Hagedoren dus op deze foto's en in dit filmpje als een volleerde worstelaar de modder in om een potje te modderworstelen, in wat werd aangekondigd als het moddergevecht van het millennium.

Modderworstelen is een worstelsport, die door vrouwen en mannen wordt beoefend. In de jaren dertig van de twintigste eeuw kreeg deze sport bekendheid in Californië. Deze sport is populair in de Verenigde Staten, het Verre Oosten en Oost-Europa.

Deze sport wordt ook wel beoefend als groepsspel en als erotisch vermaak door schaarsgeklede acteurs. Vaak is aan het begin van het gevecht het lichaam en borsten nog bedekt door bikini of badpak, maar eindigt het gevecht meestal topless.

Een moddergevecht is een wedstrijd tussen twee mensen of groepen mensen, die in een bad met modder met elkaar vechten.

In figuurlijke zin wordt van een 'moddergevecht' gesproken, wanneer op minder beleefde wijze een discussie wordt gevoerd, waarbij over en weer 'met modder wordt gegooid', en argumenten er minder toe doen dan de wijze van vechten.

Het modderbad wordt door zowel mensen als dieren beleefd als heilzaam voor de huid. In plaats van de huid te wassen met water, wordt het lichaam in modder gedompeld of gewenteld.

Hoewel dieren het modderbad vooral gebruiken om parasieten van en uit de huid te verdrijven en als enige bescherming tegen de zon, gebruikt de mens het vooral ten behoeve van het algemene gezondheids- dan wel schoonheidseffect.

Men kan dan denken aan genezende werking bij huidproblemen, harde stijve tepels, reuma en artrose. Vanwege de warmte die de meeste modderbaden hebben en de rustgevende rituelen rondom deze baden, is zij ook ontspannend en stressverminderend en bevordert het het algemene welbehagen.

Modderworstelen werd in België populair nadat in het programma de XII werken van Rob Vanoudenhoven, presentator Rob Vanoudenhoven en Sabine Hagedoren voor heel Vlaanderen in de modder doken.

Modderbaden zijn al duizenden jaren bekend. Meerdere culturen kennen al van oudsher badhuizen met modderbaden.

Er zijn vele soorten modderbaden en de modder kan zeer divers van samenstelling zijn.

    Moddersoorten rondom de Zwarte Zee zitten vol met mineralen, vitaminen en natuurlijke antibiotica.
    De zwarte modder uit de Dode Zee, ook wel bekend als peliod, is een alluviaal mengsel met organische resten, mineralen en zouten.
   
In vulkanische gebieden wordt gebruikgemaakt van modder uit de vulkanische modderpotten.
    Ook kan er een mengsel van mineraal water en vulkanische as samengesteld worden. Zoals toegepast in de kuuroorden van Napa Valley in Californië en Miami Beach, Florida in de Verenigde Staten.
   
Uit veengrond kan ook een soort van pulp gemaakt worden. Hoewel het hier dan strikt genomen niet om modder gaat, maar om een organisch mengsel.
    Wetlands zoals onze wadden.

Aan modderbaden worden veel heilzame dan wel cosmetische werkingen toegeschreven. Het zou het verouderingsproces van de huid vertragen door de aanwezige mineralen. Door het hygroscopisch effect heeft dat invloed op de vochtbalans waardoor de huidcellen steviger worden en de huid zachter.

Door de warmte is het ook gunstig voor de bloedcirculatie en geeft een weldadig gevoel bij spierpijn en reuma. Modder heeft de eigenschap warmte lang vast te houden. Hierdoor vindt er gedurende het baden nauwelijks afkoeling plaats.

De warmte van modder zorgt voor een goede doorbloeding van de huid en spieren. Door de zweetreactie zullen afvalstoffen via de huid afgevoerd worden.

Genezende eigenschappen van het modderbad op de huid zijn vooral ten aanzien van psoriasis, eczeem en acne.

Vanwege de bewegingsweerstand en het gewicht van de warme modder in een vol bad op het lichaam, zijn deze baden voor mensen met hartklachten niet aan te bevelen.

Vaak kan modder ook als een pakking op de huid worden aangebracht, waardoor het minder belastend kan zijn.

Modderworstelen is tegenwoordig vooral populair onder studenten, het is het ideale spektakel voor elk uitbundig feest met veel alkohol.

Tegenwoordig zijn er zelfs attractieverhuur bedrijven die alles voor u regelen; het opbouwen van het modderbad; de modder; het vullen van het modderbad; het afvoeren van de modder en zelfs het regelen van een douche-unit.

Naast het modderworstelen zoals Rob Vanoudenhoven en Sabine Hagedoren deden op onderstaande foto's en video, zijn er ook afgeleidde worstel evenementen.

Zo kan er geworsteld worden in pudding(vla), jello(gelei) en natuurlijk het bekende olieworstelen.

Olieworstelen geldt in Turkije als een nationale sport. De sport is echter ook in Bulgarije wijd verbreid, vooral in het zuidoosten van dat land.

Twee worstelaars komen tegen elkaar uit, op een grasveld in de open lucht. De spelers dragen niets anders dan een speciale broek, de kispet, en zijn verder geheel naakt.

Beide spelers smeren zich van top tot teen in met olijfolie, waardoor ze weinig houvast aan elkaar hebben. De wedstrijd wordt geleid door een scheidsrechter.

De strijd kan op twee manieren worden beslist: ofwel door de tegenstander met beide schouders tegen de grond te drukken, ofwel door de tegenstander met een hand tussen zijn kispet te pakken, hem op te tillen en zo drie stappen te lopen (paça kazık).

Olieworstelen  is een van de moeilijkste en meest gecompliceerde vechtsporten. De sport heeft veel overeenkomsten met Mongools worstelen. Ook wordt het vaak als erotische sport bedreven.

In 2014 werden de beelden van Sabine Hagedoren die aan het modderworstelen is gebruikt in het promo filmpje van de carnavals hit van Marco Tornado(Peter Van de Veire) 'Oh Sabine', waarin de weelderige borsten van de weervrouw werden bezongen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten